Android Programlamaya Giris

Android programla üzerine bir yazi dizisine basliyorum. Giris seviyesinde  ders niteliginde olacak bu makaleler  Android programlama yapmak isteyenlerin umarim isine yarar. Ilk makalede ,gerekli olan programlari nasil edinebilecegimizi ve kurulumunu anlatacagim. Öncelikle Android programlamaya baslamadan önce Java ,XML ve JSON konulari üzerine biraz çalismanizi öneririm.

Ilk olarak ise Google’in ücretsiz  kullanima sundugu   Android Development Kit’i  indirmekle baslayacagiz.  ‘http://developer.android.com/sdk/index.html ‘ adresine girdikten sonra  resimde gördügünüz Download butonuna tiklayin.

Açilan sayfada  Lisans sözlesmesini kabul edip  kullandiginiz bilgisayarin özelligini seçtikten sonra Download  butonuna basiyoruz.

Indirme islemi tamamlandiktan sonra dosyalari rardan çikariyoruz ve açilan klasördeki Sdk Manager.exe yi açiyoruz. Açilan penceredeki bütün API leri  isaretleyip install Packages butonuna basiyoruz.

Indirme ve Kurulum islemleri tamamlandiktan sonra Daha önce indirdigimiz ADT-Bundle klasöründeki Eclipse dosyasini açiyoruz ve içerisindeki eclipse .exe yi açiyoruz eclipse’i açtigimiz zaman bizden bir WorkSpace olusturmamizi isteyecek. Projelerimiz bu workspace ‘e kaydolacak. Workspace’imizin konumu seçtikten sonra Ok tusuna basiyoruz ve  eclipse açiliyor.

Eclipse de  Window  ->Android Virtual Device Manager ‘i seçiyoruz.

Açilan pencerede New butonuna tiliyoruz ve yeni Virtual Device olulturma ekrani karsimiza çikiyor.

Olusturdugumuz projeleri bu virtual device üzerinden çalistiracagiz. Bu ekranda sanal cihazimiza isim veriyoruz  modelini seçiyoruz  android versionunu seçiyoruz ben bundan sonraki projeleri 2.3 üzerinden yapacagim siz istediginz gibi çalisabilirsiniz. Sonra ram i 512 mb a ayarladiktan sonra (en yüksek 768 mb verebiliyoruz 512 en ideali die düsündüm siz istediginiz gibi verebilirsiniz) Ok tusuna basip sanal makinemizi olusturuyoruz.

Sanal makinemizi olusturarak bu dersin sonuna geldik  Bir dahaki Dersimizde Yeni proje olusturma ve ekranda “Hello world” yazmayi gösterecegim. Makaleye buradan ulasabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir