FullText Search , Shrink ve Stored Procedureler Hakkinda Bilgi

Fulltext Search

Text/ntext tipindeki alanlarda yer alan kelimelerin indekslenerek katalog olarak tutulmasi.

 

Veritabani boyutunun azaltilmasi

.

Shrink(sikistirma):

ALTER DATABASE db_adi SET AUTO_SHRINK ON

DBCC SHRINKDATABASE (db_adi,25)    // %25 oraninda küçültecek

 

Stored procedures

Sadece ilk çalismada derlenirler.Böylece hiza pozitif yönde katkida bulunurlar.SQL Server  tarafinda çalisir,güçlü sunucuya sahip olunmalidir.

·  Hiz,

·  Güvenlik,

·  Performans,

·  Client yükünün azalmasi,

·  Network trafiginin azalmasi.

 

baglanti.ConnectionString = "Data Source=localhost; database=yasindb; uid=sa; pwd=sirkecili; pooling=true; connection lifetime=20; connection timeout=25; packet size=1024;";

pooling=Database’ e birkere baglanip verileri okuduktan yada yazdiktan sonra database ile olan baglantiyi ya biz sonlandiririz. Ya imleç connection nesnesinin etki alanindan çikinca otomatik olarak sonlandirilir. Yada database ile belli bir süre islem yapmayinca devreye garbage collectors girerek baglantinin sonlanmasini saglar.  Bu tip durumlarda ayni veritabanindan ayni yada daha fazla veriyi alirken kullanici performansin üst düzeyde olmasini hatta sanki bellekten okunuyormus gibi olmasini ister. Pooling bu noktada devreye girer ve daha önce database’den alinmis olan verileri çok daha hizli olarak tekrar istemciye gönderimesini saglar. Iki farkli deger alabilir. True olursa aktif, false olursa pasiftir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir