QlikView Nedir?

QlikView nedir?

QlikView, tüm is kullanicilari için self servis BI (Is Zekasi) olanaklari saglayan görsel bir raporlama ve analiz aracidir. Karar almayi destekleyici, veriden bilgiye en kolay sekilde erisebileceginiz, veri kesifleri yapabileceginiz bir uygulamadir.

QlikView, veri tabanlarina baglanarak (OLEDB ya da ODBC) veriyi kendi bellegine almaktadir. Teradata, Oracle, SQL Server, Access vb. farkli kaynaklardan veri alabildigi gibi, csv, txt, xml, html, vb. formattaki verilere kolaylikla ulasip, kendi bellegine alabilmektedir. Hem kurum içi verilere hem de kurum disi verilere ayni anda ulasip bu verileri birlestirebilmektedir.

qlikview mimari yapisi, qlikview architecture, qlik view nedir

QlikView, “in memory” teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, diger is zekasi ürünleri arasindaki en önemli özelligi olan “hiz”i ön plana çikartmaktadir. QlikView verileri sikistirip kendi belleginde saklar ve çok sayida kullanici tarafindan aninda kesfedilmek üzere hazir tutar. Böylece veri üzerinde tikla ve gör yaklasimiyla sorgulama, raporlama ve analizler çok hizli sekilde yapilabilmektedir.

qlikview sample, qlikview flight, qlikview örnek, qlikview nedir

Hangi verilere nasil ulasilacagi, veriler arasindaki iliskilerin nasil oldugu, verilerin hangi zaman araliginda nereden alinacagi gibi bilgileri bir kez tanimlamak yeterlidir. Kullanicilarin hazirlamis oldugu dashboardlar, tablolar, grafikler güncelleme oldukça otomatik olarak degismektedir.

Kimler tercih etmeli? 

Is zekasi projesi baslatmayi düsünen veya is zekasi ürünleri olan ancak daha hizli ve kolay sekilde analiz ve raporlama yapmak isteyen sirketler için bireysel yada kurumsal boyutta her profildeki kullanicinin tercih edebilecegi bir uygulamadir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir