Hibernate Dersleri 3 – Kullanici Girisi

Hibernate Dersleri 3 – Kullanici Girisi

Olusturdugumuz java projemizde görsel ekranimizi tasarlariz. Label buton ve text alanlarini gerekli biçimde olusturduktan sonra veritabaninda kayitli olan kullanicilar ile text alanlarina girilenlerin veritabaninda ki kayitlarla uyusmasi halinde giris saglayacagiz. (Not: ilk derslerde anlattigimiz veritabani baglantilarini saglamistik)

Görsel ekranimizi yukaridaki gibi tasarladik ilk olarak. Ve giris butonunun click isleminde kullanici giris islemlerini baslatacagimiz metodlara yönlendirecegiz.

Giris butonuna tikladigimiz da yönlendirecegimiz metod giris() metodu…

En basta text alani olan jt_ad ve jpwName yani ad ve sifre alanlarina eriserek içeriginde yazanlari kulAdi ve  kul_sifre degiskenlerine aktariyoruz. Ardindan if() ile bu alanlarin bos olup olmadigini kontrol ediyoruz. Eger bos ise bu alanlar JoptionPane yardimiyla uyari mesaji verdiriyoruz.

Ikinci else if() blogunda ise kullaniciGir() metoduna kulanici adi ve sifreyi gönderiyoruz eger ki true deger dönerse kullanici girisi saglaniyor ve Anaekran aktif hale geitiriliyor, giris ekraninin ise visible durumu false olarak ayarlaniyor.

Üçüncü if else blogunda ise ayni metoda degerleri gönderdikten sonra bize dönen deger false ise giris islemini yapamiyoruz ve text alanlarini bosaltiyoruz. Uyari mesajini da JoptionPane ile veriyoruz.

Veritabani metodlarini tanimladigimiz sinifin listele metoduna nesnemizi gönderiyoruz. Ve ikinci derste anlattigimiz listeleme mantigini ile bize bir liste dönecek. Bu listede veritabaninda kayitli olan tüm kullanicilar olacak. For ile tüm degerleri sirasi ile dolasirken if ile de girilen degerlerle veritabanindan dönen degerlerin ayni olup olmadigi karsilastirilir. Eger her iki degerin de esitligi saglanacak olursa giris islemi basari ile saglanir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir