C# – Uzak Masaüstü

Fw 4.0’ da uzak masaüstü baglanti uygulamalari gelistirmek artik çok kolay. Yapmamiz gerek sadece referans ekleyip, toolbox içerisine uzak masaüstü objesini eklemek. Örnek verecek olursak;

-Projemizin referans ekleme alaninda (add referance) “COM Components” basligi altinda Micorosft Terminal Service Active Client 1.0 Type Libary referansini ekliyoruz. Bu islemden sonra toolbox alanina sag tiklayarak “choose item” basligini seçiyoruz.

-Buradan Microsoft Terminal Services Client Control Version-1 objesini toolbox alanina ekliyoruz. Sonra Toolbox da Buradan Microsoft Terminal Services Client Control Version-1 objesine projemize sürükleyip birakiyoruz. Bu yapiyi olusturduktan sonra projemize üç textbox, ve iki buton ekleyelim.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            axMsTscAxNotSafeForScripting1.Server = txtUzakIp.Text;
            axMsTscAxNotSafeForScripting1.UserName = txtoturumAdi.Text;
            IMsTscNonScriptable secured =
(IMsTscNonScriptable)axMsTscAxNotSafeForScripting1.GetOcx();
            secured.ClearTextPassword = txtSifre.Text;
            axMsTscAxNotSafeForScripting1.Connect();
        }

Seklinde baglanmamiz için gerekli olan kodlari yaziyoruz. Ekledigimiz Microsoft Terminal Services Client Control Version-1 objesinin olaylarina (event) baktigimiz zaman disconnect, tam ekran geçis, baglanma – baglanmama kontrolü gibi bir çok olayin üzerinde çalisilabilecegini göreceksiniz.

2 thoughts on “C# – Uzak Masaüstü

  1. hocam ben bu kotlary yerle?tirdim ama fakat hiçbir?ey olu?muyor bi yardymcy olabylyrmysyn hoca bu konuyu bana ödev verdide Smile

  2. Ellerine saglik EREN Bey. Fakat namespace’e ne yazacagimizi söylememissiniz. Proje hata veriyor bu yüzden zannedersem? 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir