Web Intelligence vs Web Intelligence Rich Client

Web Intelligence vs Web Intelligence Rich Client

Merhaba arkadaslar,

SAP Business Objects XI3.0’dan itibaren rapor yapiminda kullanabileceginiz iki ürünümüz var. Web Intelligence ve Web Intelligence Rich Client. Bunlar genel olarak yaptiginiz universelere baglanip oradaki objeler ile raporlar yapabildiginiz ürünler. Peki farklari nelerdir bu yazimizda bunlara deginmeye çalisacagim.

Ilk olarak Bu ürünlerin isim benzerliginin sebebi ayni ürün olmalari. Biri Web üzerinden çalisan versiyonu digeri ise masaüstü versiyonudur. Farklarina gelince asagida siraliyorum hadi hayirlisi:)

  1. Rich Client 3 farkli yöntem ile çalisabilir. Offline,Online ve Standalone. Web Intelligence ise sadece Online çalisir.
    • Offline= En az bir kere online olarak çalistirilan Rich Client üzerinden offline çalisilabilir. Local datasourcelar üzerinden çalisma yapabilirsiniz.
    • Online= Online çalisir iste :)(CMS üzerinden çalisir.)
    • Standalone=Login olma falan zorunlulugunuzun olmadigi lokalinizde kayitli ve secure olmayan raporlar ile oynamanizi saglar.
  2. Rich Client sadece Universe’ler üzerinden degil lokalinizde bulunan Excel veya TXT dosyalar ile de rapor yapabilirsiniz. Web Intelligence sadece Universe’ler üzerinden çalisabilir.
  3. Rich Client ile çalisirken time-out gibi veya Server yogunlugundan dogabilecek performans sorunlari gibi hatalar ile ugrasmazsiniz.
  4. Rich Client üstünden BI Services özelligi ile raporu veya bir parçasini Web Servis olarak paylasabilirsiniz.(xcelcius için ideal yöntem.)
.

Rich Client’in kendine özgü yetenekleri var ancak bendeniz Web versiyonunu seviyorum daha rahat gibi geliyor kullanimi en azindan raporu yaptiktan sonra export ile ugrasmiyorsunuz? Ancak; elinizde bir excel var ve içinde bazi idler var ve bir universe ile map etmeniz gerekiyor bu durumda en uygun yöntem tabiki rich clienttir.(ID listesi uzunsa tabi.)

Mesut Ateser

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir